Over Ons

JEF

De Jonge Europese Federalisten (of JEF) is een pan-Europese jongerenorganisatie die sinds 1972 streeft naar een federaal Europa. JEF vertegenwoordigt geen politieke kleur, maar is wel een pro-Europese beweging. JEF Europa telt 35 nationale afdelingen en meer dan 35.000 leden die streven naar een democratischer Europa. JEF België is één van die 35 nationale afdelingen van JEF Europa met lokale afdelingen in Gent, Leuven, Brussel, Louvain-la-Neuve, Luik en Brugge.

JEF België fungeert tevens als jongerentak van de Europese Beweging in België: een beweging die jongeren samenbrengt om te ijveren voor een sterker, democratischer en federaal Europa. Dit doet de beweging door middel van debatten, educatieve weekends, seminaries, het bezoeken van de Europese instellingen en acties op straat. Dit doen we niet alleen voor de leden van JEF, maar voor alle jongeren in Europa. Daarnaast werkt JEF België nauw samen met andere jongerenorganisaties en de Europese Beweging in België waarvoor we steun ontvangen van de Europese instellingen.

Ligt ook jouw roeping in Europa? Wil je bijdragen aan het streven naar een federaal Europa? Je kan altijd meedoen aan een van de activiteiten of internationale seminaries van JEF. Wil je lid worden van JEF? Sluit je dan aan bij een van onze lokale secties! Als lid ontvang je de nieuwsbrief, kan je meedoen aan alle activiteiten van de Europese Beweging in België alsook de internationale seminaries georganiseerd door JEF!

Neem een kijkje op onze Facebookpagina!