News > Bulgaarse culturele avond – 26 januari 2018

Article Details:

  • 17th January 2018 - 12:13 GMT

Bulgaarse culturele avond – 26 januari 2018

De Europese Beweging in België, in samenwerking met Visit Brussels en de Unie van Europese Federalisten (UEF), nodigt u graag uit voor een Nieuwjaars-Bulgaarse culturele avond met Eva Maydell, MEP (EPP), en Voorzitter van de European Movement international.

26 januari 2018 – 18u00
Press Club – Rue Froissart 95, 1000 Bruxelles

Op 1 januari 2018, een decennium na zijn toetreding tot de EU, nam Bulgarije voor de eerste keer het roulerend voorzitterschap van de Raad van de EU over. Gedurende zes maanden zal Bulgarije de belangrijkste drijvende kracht zijn voor de taken op de agenda van de Unie.

De sleutel tot het bereiken van de gemeenschappelijke doelen voor Europa is eenheid. Het is geen toeval dat Bulgarije als slogan koos voor “United We Stand Strong”. Dit is het motto van de Nationale Vergadering en van het wapen van de Republiek Bulgarije. Dit is de slogan van het Bulgaarse voorzitterschap van de Raad van de EU 2018, dat het land bij elke actie zal volgen als voorzitter van de roulatie. Het zal werken voor eenheid tussen de lidstaten, alsook tussen de Europese instellingen.

Morgen zal Europa zijn wat we vandaag maken. Het is nu tijd om een ​​sterkere, veiligere en vastere Europese Unie op te bouwen. De burgers van Bulgarije en de Europese Unie verwachten concrete oplossingen voor concrete kwesties. Het Bulgaarse voorzitterschap zal op transparante wijze werken, openstaan ​​voor alle Europese partners en bovenal voor alle Europese burgers.

Het debat zal worden gevolgd door een Bulgaars buffet en drankjes.